My new life - Welcome home - Chapter 1

Hej. Mitt namn är Carter jag är 16 år och har under mina år på denna planet bott och växt upp på en bondgård i Texas, USA tillsammans med min mormor, morfar, mamma, pappa & lillasyster Haily. Nu tror ni säkert att mina föräldrar är riktiga bondlörkar med hängslen, gummistövlar och hela kalaset men nej så är det inte i detta fall. Det är snarare tvärtom, mina föräldrar är båda väldigt framgångsrika advokater och är för det mesta i New York eller i Canada. Vilket betyder att de reser mycket, därför valde mina föräldrar att vi (Jag och min lillasyster) skulle bo hos mormor och morfar så att vi skulle få en normal uppväxt utan att behöva flytta och resa hela tiden vilket jag tyckte var ett väldigt bra val mina föräldrar gjort. Jag trivdes väldigt bra i Texas, jag älskar naturen, djuren och att bo med mina morföräldrar var underbart. Jag älskar friheten. 

Jag själv då? Jo jag är nog vad man skulle kunna kalla en riktig pojkflicka. Jag har aldrig haft några riktiga tjejkompisar utan har växt upp med bara några få killkompisar. Jag har aldrig brytt mig speciellt mycket om vad jag har för märke på mina kläder, om mitt hår är platt eller lockigt, om jag är lång eller kort, smal eller tjock. Det har blivit så med åren då jag bott på bondgården och bara träffat min mamma några enstaka gånger i månaden. Jag har helt enkelt inte lärt mig alla tjejgrejer än. Dock vet jag ju att mina föräldrar hemskt gärna skulle velat komma hem varje kväll och helg precis som vanliga föräldrar gör, det är därför vi nu ska flytta ifrån Texas. Vi ska flytta till Canada, Stratford för att vara mer exakt. Mamma och pappa ska nu endast jobba på advokatfirman som ligger i Canada istället för att resa fram och tillbaka vilket känns bra. Det ska bli spännande att flytta då jag aldrig vart någonstans utanför Texas. Något mer jag kan tillägga innan jag avslutar detta är att jag brinner för dans. Jag älskar att dansa, jag har dansat så länge jag kan minnas. Jag vet dock inte om jag är så speciellt duktig med tanke på att jag mest dansat för mig själv eller min familj men jag gör det mest för att jag tycket det är kul. Jag tycker det är underbart hur det kan föra mig till en helt annan värld på bara några sekunder. 

Detta är den första sidan jag skrivit i den nya dagboken jag fått av mormor och morfar innan jag åkte iväg, de vet att jag alltid tyckt om att skriva och de tyckte det skulle passa bra nu när jag ska ''ut på nya äventyr'' som de sagt, att jag hade någonstans att skriva ner mina egna tankar och de saker som jag kommer uppleva i detta nya land och stad. Jag visste inte riktigt vad jag skulle börja med att skriva men jag tänkte att det klassiska är väl att man skriver lite om sig själv? Eller? Det var iallafall vad jag gjorde.

Välkommen till mitt nya liv. 
Peace Out /Carter Hamilton.

 

Det sista jag gjorde innan jag stängde igen den lila dagboken var att klistra fast en bild på mig som togs för bara några dagar sedan.

Jag kände hur bilen bromsade in och jag hörde hur mamma, pappa och Haily’s säkerhetsbälten knäpptes upp.

’’Carter vi är framme titta ut genom fönstret, och välkommen hem.’’ Sa mamma med en mjukröst.

 

Jag tog ut min väska och min skateboard som låg i bilen och åkte fram till det stora vita huset.

''Carter, fånga!'' Hörde jag pappas röst skrika på avstånd. Jag vände mig snabbt om och såg en nyckel flyga högt i luften rakt mot mig, jag slängde snabbt upp min hand i luften och fångade den genast.
''Snyggt fångat!'' sa pappa med ett stort leende på läpparna.
''Det var för att det var snyggt kastat!'' sa jag samtidigt som ett leende formades på mina läppar.
Jag granskade noggrant det stora eller rättare sagt gigantiska vita huset med stora fönster och en massa fina detaljer. Det var detaljer jag bara sett lyxhus i filmer hade.
Wow, nog visste jag att mamma och pappa tjänade mycket pengar på sina arbeten, men såhär mycket pengar föreställde jag mig aldrig att de hade.
Jag gick upp för den lilla verandan fram till dörren och låste sedan upp dörren och steg in i mitt nya hem. 
''välkommen hem Carter'' sa jag tyst till mig själv. 
Jag letade mig in till mitt redan färdig fixade rum med möbler och saker som vart på plats sedan två dagar tillbaka.
Det såg precis ut som när jag bodde i Texas, den enda skillnaden här var att rummet var mycket större och mycket lyxigare plus att vissa saker var nya.
Jag kastade mig ner i den nybäddade säng och tittade upp i taket, jag började fundera på min sommar som precis börjat. Hur skulle den bli nu när jag flyttat till Stratford? Jag menar jag känner ju absolut ingen här och jag vet knappt vad som finns i här för den delen heller.
Jag suckade tungt.
Mina tankar avbröts snabbt av att min syster Haily stormade in i mitt rum.
''Vad har du gjort med min stora Justin Bieber affisch?! Vart har du lagt den?!'' skrek hon medan hon ilsket kollade på mig med hennes stora isblåa ögon.
Jag kunde inte annat än skratta.
''Haha den här gången var det faktiskt inte jag, den måste ligga i någon utav dina lådor!'' Sa jag samtidigt som jag skrattade, jag skrattade så mycket att det började verka i magen. Tanken på att jag brukade ta hennes älskade affischer och gömma undan de någonstans så jag slapp se killens tryne vart jag än gick fick mig att skratta ännu mer. 

''Det är inte ens kul!'' Röt Haily innan hon ilsket stormade ut ur mitt rum och ner till undervåningen.
Nytt hus, nytt land och ny stad men fortfarande samma jobbiga Haily.

''knack, knack'' 
Jag satte mig upp i sängen och såg pappa i dörröppningen.
''Så vad tycker du om ditt nya rum?'' Sa han med ett leende.
''Stort, haha'' sa jag samtidigt som jag förde blicken runt i rummet.
''Ja, det kan man nog säga, men det är något större jag vill visa dig''
Jag blev förvirrad, större? hur kan det vara möjligt?
''kom med här'' sa pappa och viftade med handen. Jag kunde inte annat än följa efter honom. Han förde mig ner till undervåningen, förbi köket, vardagsrummet sedan stannade han upp framför en dörr.
''Nå? Vad är det du vill visa mig?'' frågade jag glatt.
''öppna och se'' 
Jag öppnade dörren in i ett rum, det var väldigt mörkt så man såg ingenting försen pappa tänt lampan.
Jag fick inte fram ett ljud, det kändes som att min haka föll ner på golvet och ögonen blev lika stora som golfbollar.

'

Wow

Drömde jag nu eller var detta sant. En dansstudio? En hel vägg täckt med speglar, stora högtalare i varje hörn och en stor stereo för cd skivor + en dockstation till telefonen.

För nån minut hade jag glömt att pappa fortarande stod bredvid mig men kom snabbt tillbaka till verkligheten när hans mörka stämma började prata.

''Nå? Vad tycker du?'' Frågade han.

''Jag älskar det!'' skrek jag nästan.

''Både jag och din mor tyckte att det var dags för dig att få ett stort utrymme där du kan dansa utan att behöva stå i hö eller dela rummet med hönor'' sa han och skrattade.

Jag visste precis vad han pratade om. Hemma i Texas hade jag alltid stått med hörlurar i öronen och dansat i hönshuset.

''Tack, tack, tack!'' Sa jag lyckligt och slängde mig runt pappas hals.

''Det var så lite tösen!'' sa han och besvarade kramen.

Han gick ut och stängde dörren efter sig.

Jag ställde mig genast mitt i salen och snurrade runt, det var otroligt.
Jag gick fram till stereon, tog upp min iphone som låg i fickan på mina slitna jeans och kopplade sedan in den i stereon, rummet fylldes med musik och jag började dansa. Jag lät rytmen och dansen ta över min kropp samtidigt som jag släppte taget om omvärlden. Det var underbart.


NY NOVELL!

Detta är en novell jag kommer skriva väldigt noggrant och detaljerad, jag ska lägga ner helhjärtat arbete och hoppas på att ni gillar den! 

Kommentera :)